Streef naar verbetering, niet naar perfectie

Strve for improvement_website

Je creativiteit en vertrouwen blijven zoveel beter stromen als je streeft naar verbetering, in plaats van naar perfectie. ‘Perfect’ bestaat volgens mij namelijk niet. Niets is perfect. Perfectie verlamt. Er is altijd iemand beter, sneller, creatiever, handiger, leuker, knapper, sterker,….. Zou dat betekenen dat jij dan maar niets moet doen?!

Jouw idee van perfect hoeft niet mijn idee van perfect te zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen. Als we dit doorvertalen naar jouw social media kanalen…druk jij pas op ‘post’ van jouw bericht wanneer je zeker weet dat het ‘helemaal perfect’ is? Dan durf ik te wedden dat je niet veel van jezelf laat zien en dat het je heel veel moeite kost. Dan heb je wat mij betreft je doel gemist.

Streef naar verbetering en zie de stapjes die je zet. Elke keer weer een beetje beter. Je hebt nog nooit iets in één keer helemaal onder de knie gekregen, toch? Door te oefenen, door te doen, wordt jij steeds beter. En groeit jouw zelfvertrouwen.

De reden dat jij streeft naar perfectie, is waarschijnlijk jouw angst om een foutje te maken. En op social media ziet iedereen dat…help!…wat zullen anderen daar wel niet van vinden?! Bij lange na niet zoveel als jij 😉 Waarschijnlijk zien ze het niet eens.

Ga gewoon eens lekker freewheelen met ideeën over zichtbaarheid van jouw bedrijf of van jezelf! Laat je fantasie de vrije loop, en dóe het! Maak dat bericht op jouw pagina en druk op ‘post’. Zelfs al is het niet perfect. Goed is goed genoeg. Ik ben heel benieuwd naar jouw bericht!

Je kan het!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *