Een beetje opschieten graag

beetje opschieten graag

Jezelf tijd gunnen. Oooh, wat is dit toch moeilijk!

Jezelf tijd gunnen om iets nieuws te leren bijvoorbeeld. Toen ik in het ondernemerschap stapte had ik geen idee wat het ondernemerschap nou eigenlijk inhield. Ik dacht het te weten en ging gewoon…startte mijn bedrijf en heb het op mij af laten komen. Super blij mee dat ik dat deed!

Na de eerste maanden zelf stoeien met alles wat er bij een eigen bedrijf komt kijken, kreeg ik in de gaten dat ik nog heel wat te leren had. Een goed tarief vragen, bedrijfsadministratie, voor wie ben ik eigenlijk het meest waardevol, hoe specificeer ik mijn aanbod, hoe ga ik om met ‘lastige’ klanten? Het is maar een kleine greep. Nieuwe dingen willen leren was één van mijn redenen voor het starten van Claudia Regelt. Nou, die kan ik afvinken ✅

Ik wil graag een goede ondernemer zijn en er het beste voor mijzelf uithalen…en het liefst een beetje snel 😉 De lat ligt natuurlijk weer eens sky high. En ook hier brengt dit ondernemersavontuur mij mooie inzichten….Dat ik steeds vaker tegen mijzelf zeg: ‘Je kunt niet alles gelijk goed doen’, ‘je hoeft niet gelijk een topondernemer te zijn’, ‘je moet groeien’, ‘alles begint klein’.

Ik vind de gelijkenis met de natuur super mooi. Zo leerzaam. In de natuur komt een boom ook niet in volle glorie uit de grond. Het zaadje moet eerst kiemen en de wortels zullen groeien. Aan een klein boompje, beginnen takken te groeien. Beetje bij beetje wordt de boom steviger, steeds beter geworteld en daarna prachtig in bloei. Maar ja, daar gaan wel wat jaren overheen…

Ook bij mijn klanten merk ik dat jezelf tijd gunnen zo moeilijk is. Je bent je bedrijf gestart en je wilt nu de klanten waarvan je energie krijgt en waarmee je je bedrijf kunt laten groeien! En dan aan mij de taak om te vertellen dat ook marketing tijd nodig heeft. Naamsbekendheid bouwen, weten op welke klanten je gaat focussen, je aanbod bijschaven, ontdekken voor wie je het meest waardevol bent…het kost allemaal tijd. Alles wat groeit begint klein. Door aan de slag te gaan met je ideeën, met opdrachten, door te doen, komt de groei. Echt. Alleen alles op z’n tijd.

Ik zou zeggen: gun het jezelf! Geef niet op als die megaopdrachten niet gelijk om je oren vliegen. Maar geef jezelf tijd om de onderneming te bouwen die helemaal bij je past!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *