Groeien door te doen!

1. Boom

Van nature wil ik ‘snel’. Ik houd van ‘doen’ en er dan resultaat van zien. Eerst de handleiding lezen of instructievideo’s bekijken voordat ik aan de slag ga, is niet mijn gebruikelijke volgorde ? Als jij ook zo bent, leert het ondernemerschap je een mooie les. Met de keuze om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, ben je niet in één klap een ondernemer. Je moet heel wat ‘handleidingen’ lezen wil je groeien als ondernemer ?

Ik vergelijk de start van jouw bedrijf graag met de natuur. Door jouw keuze om te starten heb je een klein stekje geplant. Je komt al iets boven de grond uit, maar je bent nog niet zo sterk geworteld. Met de tijd zal het wortelstelsel steeds sterker worden en zal jouw stekje uitgroeien van een klein kwetsbaar plantje tot een stevige boom met mooie takken.

Alleen door te ervaren, door opdrachten aan te gaan, door allerlei typen klanten te bedienen, door met andere ondernemers te praten, door jezelf beter te leren kennen, ontdek jij wat het beste bij jou past en leer je welke kant jij jouw bedrijf op wilt laten groeien. Je leert door te doen!

Op de bank of achter je computer kun je de mooiste ideeën hebben of de briljantste plannen maken, maar alleen door ermee aan de slag te gaan zul je ervaren of ze ook zo geweldig voor je zijn. En juist jezelf dan de vrijheid durven geven om fouten te maken, om bij te sturen en het proces de tijd te geven om te ‘wortelen’, maakt jou een steeds een betere ondernemer. Zo word jij een prachtige boom met stevige wortels! ??

Heel veel succes en plezier met de groei van jouw bedrijf! ?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *