‘Hoeveel uur werk jij?

hoeveel uur werk jij

‘Hoeveel uur werk jij?’

Veel mensen vragen mij hoeveel uur ik werk. Dat is hoe mensen denken. Mensen in vaste dienst. Toen ik net startte had ik geen idee hoeveel tijd ik in mijn bedrijf stopte. Ik was er elk moment van de dag (en nacht ;-)) mee bezig. Ik was van plan om hetzelfde dagritme als mijn vaste baan aan te houden. Maar dat bleek niet zo te werken…

Er was zoveel te leren, te ontdekken en bedenken. Ik leerde dat een ondernemershoofd nooit stilstaat. Ik greep alles aan om mijn bedrijf beter te maken en over het ondernemerschap te leren. Webinars kijken, gratis tips downloaden, inspirerende blogs lezen. Elk moment van de dag was ik bezig met het ontwikkelen van mijzelf en mijn bedrijf. Wanneer je openstaat om te leren, zit overal een les in.

Ik had geen afspraken met mijzelf gemaakt over wanneer ik vond dat ik ‘klaar’ was. Als ZZP’er komt er niemand aan je bureau staan van: ‘Hé, moet jij niet naar huis?!’ Juist door het wegvallen van die vaste kaders, bleef ik maar gaan. Ik wilde zeker weten dat ik er die dag alles aan had gedaan.

Deze mooie mogelijkheid van nieuwe dingen leren, was dus ook mijn valkuil. Zoals goede eigenschappen vaak ook je valkuil kunnen zijn. Ik was elke dag ‘aan het werk’, nam geen tijd meer voor mijzelf en had niet de aandacht voor mijn gezin die ik zou willen. Dat was niet ‘the way to go’ voor mij.

En juist wanneer het begint te schuren, wanneer je voelt dat je je er niet lekker meer bij voelt, is het moment van verandering aangebroken. Je bent je bewust dat je het anders wilt, en kunt er dan ook mee aan de slag. Ik sprak met mijzelf af dat ik de woensdag als vaste vrije dag zou houden. ’s Ochtends vrij om het huishouden te doen, op een normaal tempo 😉 boodschappen te doen, thee te kunnen drinken met vriendinnen en ’s middags er helemaal zijn voor onze meiden. Toen ik mijzelf dat voorstelde, voelde ik zo’n gevoel van opluchting. Dat deed ik!

In de tussentijd heb ik verdere stappen gezet om dichterbij het bedrijf dat bijdraagt aan mijn geluk te komen. Ik heb een weekschema gemaakt met mijn werktijden en welke thema’s ik per dagdeel aanpak.

Bijvoorbeeld:
MAANDAG
9.30 – 17.00
Werken IN m’n bedrijf
(werk voor klanten, klanten benaderen, netwerken)

DINSDAG
9.30 – 14.00
Werken AAN m’n bedrijf
(content schrijven, berichten/blog plaatsen, website, administratie)

WOENSDAG
vrij

….

Dit schema geeft mij houvast, rust en structuur. Heel fijn wanneer alle kaders van vaste werktijden verdwenen zijn!!

Als jij denkt aan de uren die jij nu besteedt aan je bedrijf…voelt dat goed of schuurt het? Is het in balans met alle andere dingen die jij ook belangrijk vindt?

Misschien helpt het je ook om een werkschema op te stellen waaraan je houvast hebt. Heel veel succes met het bouwen van het bedrijf dat bijdraagt aan jouw geluk!

Liefs Claudia

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *