Pfff….er zijn er al zoveel (maar maar 1 als jij)

blog_er zijn er al zoveel

Als ondernemer bekruipt mij zo af en toe het gevoel: Wat heb ik eigenlijk nog bij te dragen in mijn vakgebied? Er zijn er al zoveel die andere ondernemers helpen met marketing, (online) zichtbaarheid en klanten aantrekken. En er zijn zoveel mensen die veel meer weten dan ik. Met meer ervaring.

Misschien herken je het wel?

Deze zomervakantie ben ik met m’n man en 2 meiden met de tent door Nederland getrokken. In drie weken hebben we drie verschillende gebieden verkend. Rijdend door Nederland kreeg ik zo’n mooi besef: overal zijn heeeeel veel bedrijven. Zelfs in het kleinste gehucht in de verste uithoek, zitten ondernemers.

Natuurlijk wist ik dat met m’n verstand al lang. Maar wanneer ik alleen achter m’n laptop zit, slaat de onzekerheid zo af en toe genadeloos toe.

Als het gevoel van ‘teveel zijn’ of ‘niet goed genoeg’ mij nu weer eens bekruipt, denk ik aan afgelopen vakantie. Er zijn zoveel mensen die hulp kunnen gebruiken bij het zichtbaar maken van hun bedrijf. Dat kan ik nooit alleen doen.

En dat wil ik ook helemaal niet ?. Ik wil werken met mensen van wie ik energie krijg. Bij wie ik mijzelf kan zijn. Die bij mij passen. Voor wie ik heel waardevol ben.

Wil jij dat ook?

Dan kan ik je maar 1 advies geven: Laat jezelf zien! Helemaal zoals je bent. Op je website, op social media, tijdens gesprekken. Niet zoals je denk dat het hoort. Maar helemaal jij. Door jezelf te zijn, trek je de mensen aan die bij jou passen. Die jouw energie fijn vinden. Waar je een klik mee hebt. En juist wanneer je werkt met die klanten, kun je zijn wie je bent, benut je je waarde maximaal en is de samenwerking WIN-WIN. Er is er maar 1 zoals jij!

Benut dat! Dan kun je werken vanuit je hart en hoef je eigenlijk nooit meer te werken ?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *